top of page

Saçın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, keratolitik bazı ajanlar, aminoasitler ve yüzey genişleticilerin saçlı deriye direkt enjekte edilmesi işlemidir.

Saç Mezoterapisi

Etkisi

Saç ve saçlı deriye dışardan sürülen ürünlere göre etkinliği karşılaştırılmayacak kadar üstündür. Örneklemek gerekirse bir ürünün saçlı deriye sürülmesi 1 birim etki gösterir ise ürünün saçlı deriye enjekte edilmesi 8 birim etki gösterir.

Saç Mezoterapisi

Etkisini Nasıl Gösterir

     Uygulanan ilaçlar ve yapılan iğneler dolayısıyla bölgede bir irritasyon oluşur. Bu durum burada kan birikmesine, daha önceden birikmiş kanın dışarı atılmasına, biriken kanın içine nüfuz eden ilaçların da bütün saçlı deriyi dolaşmasına sebebiyet verir. Böylece saç telleri köklerinden beslenmiş ve enerji almış olurlar.

     Saç mezoterapisi doktorun önerdiği sıklıkta yapılırsa bir süre sonra orada küçük kan damarları oluşur ve bu da beslenmeyi "sürekli" hale getirmiş olur. Yani saç mezoterapisi temelde saç köklerine ihtiyaç duyduklarını verirken bir yandan da o bölgenin kan damarlarını ve damarların kan tutma becerilerini arttırarak etkisini gösterir.

NASIL YAPILIR:

    İdeal bir saç mezoterapisi işlemi 5 aşamalıdır. Bu aşamalardan herhangi birinin eksik yapılması sonuç üzerinde negatif etki oluşturacağından mutlaka bu kurala uyulmalıdır.

1-TERMOTERAPİ: Ozonlanmış sıcak su buharı ile yapılır. Hastanın saçlı derisi 15 dakika kadar bu buhara tabi tutulur. Ozonlanmış sıcak su buharı saç derisini yumuşatır, ilaçların daha kolay nüfuz etmesini sağlar ve en önemlisi uygulama yapılacak bütün yüzeyde ağrı duyulması ihtimalini minimum seviyeye kadar azaltır.


 

2- NPG: Bu aşama saç mezoterapi tabancası adı verilen özel bir cihaz yardımı ile yapılır. Hazırlanan özel bir enjektörün ucuna 4 mm uzunluğunda özel mezoterapi iğnesi takılır. Saçlı deriye "ilaç vermeden" yaklaşık 300 civarında iğne yapılır. Bu iğneler daha önce yapılan Termoterapi ve sürülen bazı ilaçlar sayesinde yok denecek kadar az acıya sebebiyet verebilir. Bu işlem sayesinde saçlı deri kanatılır, artık kandan kurtulması sağlanır ve bölgeye kan göllenir. İşlem yaklaşık 3 dakika sürer.

Dermapen.jpg

3-MIC : Saçlı deriye ilaç enjekte edilen aşamadır. Saça enjekte edilecek ilaçlar özel bir enjektöre çekilir. Bu kez 6 mm uzunluğunda bir iğne yardımıyla saçlı deriye bu karışım enjekte edilir. İşlem yaklaşık 3 dakika sürer.

4- YIKAMA: Saçlı deri özel bir yıkama solüsyonu ile yıkanır ve kurutulur.

5- A.S KÜR UYGULAMASI: Henüz nemli olan saça özel bir kür uygulanır. Bu kür açık olan iğne deliklerinden emilir. Kürün lokal anestezik etkisi olduğundan ötürü mezoterapi sonrası oluşabilecek ağrıların oluşumunu engeller. Kür aynı zamanda yara iyleşmesini hızlandırıcı etki gösterir.

6-FAHRENHEİT YAĞ KÜRÜ UYGULAMASI: Özel bir karışım olan bu yağ uygulama alanı üzerinde bir bariyer oluşturur. Dış etkenlere karşı saçlı deriyi 6 saate kadar korur.

SAÇ MEZOTERAPİSİ HANGİ SIKLIKTA YAPILMALIDIR:

Saç mezoterapisi değişik protokollerle uygulanabilir. Eğer aktif bir saç dökülmesi varsa Hücum Terapi ismi verilen bir protokolle önce saç dökülmesinin durdurulması gerekir. Bu uygulama çoğunlukla haftada bir kez yapılan 4 seanstan oluşur. İhtiyaç duyulması halinde seans sayısı arttırılabilir. 6 veya nadiren 8 seans yapılması gerekebilir. Seanslar arasındaki süre 3 günden kısa 10 günden uzun olmamalıdır.Saç dökülmesi kontrol altına alındıktan sonra mevcut iyilik halinin korunması gerekir. Bu amaçla en sık tercih edilen yöntem Mevsim Geçiş Mezoterapileri dir. Adından da anlaşılacağı üzere bu uygulama mevsim geçişlerinde yapılmaktadır. 3 ay arayla yılda 4 kez yapılması önerilir.Bu basit protokoller saç dökülme sorunu yaşayan hastaların %90' ının ihtiyacını karşılar. Ancak saç dökülme şikayeti ilerlemiş ve mezoterapi ile kontrol altına alınamayan hastalar için en uygun seçenek saç ekimidir.

SAÇ MEZOTERAPİSİ KİMLERE YAPILIR:

Saç mezoterapisi aşağıdaki hasta gruplarına yapılabilir. Uygalama mutlak surette bir doktor tarafından yapılmalıdır.

1. Saç dökülmesi şikayeti olanlar

2. Saç ekimi öncesi veya sonrası mevcut saçlarının korunmasını isteyenler

3. Saçlarında incelme, zayıflık farkeden hastalar

4. Saçlarının parlaklık ve hacim kaybettiğini farkeden hastalar

5. Ailesinde ciddi saç dökülmesi şikayeti olanlar

6. Ailesinde saç dökülmesi sebebiyle saç ekimi yaptıran aile bireyi olanlar

7. Yoğun stres sebebiyle belirgin ama kısa süreli saç dökülmesi şikayeti olanlar

8. Saça uygulanan her hangi bir işlem sebebiyle (örneğin saçların boyanması veya kuaförde başka bir işlem görmesi esnasında yanması gibi) saçların uğradığı hasarların telafisinde

9. Saçların geç uzaması sorununda

10. Saçların kolay kırılması, sönük ve bakımsız görünmesi durumunda

11. Aşırı fön, boya v.b işlemlerden sonra saçların bir türlü kendini toparlayamaması durumunda,

12. Diyet yaparak hızlı bir şekilde saç kaybı yaşayan hastalar

13. Gebelik sonrası oluşan saç kayıplarını telafi etmek isteyen hastalar

14. Her hangi bir tedaviye bağlı olarak (örneğin kemoterapi) oluşan saç kaybını telafi etmek isteyen hastalar

SAÇ MEZOTERAPİSİNİN SAĞLAYACAĞI FAYDALAR NELERDİR:

1. Saç dökülmesini belirgin bir şekilde azalır

2. Saç kökleri kalınlaşır

3. Saçların ömürleri uzar

4. Saçlar daha parlak gür ve hacimli görünür

5. Uykuda olan saç folikülleri uyarıldığı için

bunlar saçlı derinin üstüne çıkar ve gözle görünür saç

tellerine dönüşür.

6. Saçın rengi korunur, saç beyazlaması geciktirilmiş olur.

7. Hastanın saç dökülmesi belirgin bir şekilde azaldığı

için saç ekimi gibi işlemlere genelde ya ilerleyen

zamanlarda

yapılır ya da bu işleme ihtiyaç kalmaz

8. Özellikle bayan hastalar saç ekimi için çok uygun

olmadıkları için Saç Mezoterapisi için çok uygun hastalardır

Doktorunuza Danışın

sac_ekimi-1.gif
bottom of page